

Avrupa’daki okulların iletişim ve iş birliğini teşvik eden eTwinning ağı içerisinde doğan bu proje, aileleri ve öğretmenleri de sürece dahil ederek güçlü bir okuma ekosistemi oluşturmayı hedefliyor. Proje dahilindeki şemalarda yer alan katılımcı öğretmenlerle bir kota oluşurken, ‘100 Güne 100 Kitap’ projesinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 150 öğretmen aktif olarak görev alıyor. Ayrıca, bu çalışmalar kapsamında 24 Mayıs’ta Ankara’da bir Çocuk Edebiyatı Zirvesi düzenlenecek.
PAYLAŞIM KÜLTÜRÜ
Proje çerçevesinde öğretmenler, sınıf için 100 kitap belirliyor. Ardından bu kitaplar, 100 gün zarfında sınıftaki tüm öğrencilere dönüşümlü olarak dağıtılıyor. Akademisyenlerle iş birliği içinde gerçekleştirilen bu süreçte, kitapların içeriği, görsel kalitesi ve yaşa uygunluğu gibi kriterler göz önünde bulunduruluyor. Kitaplar, her öğrenciye evde ailesiyle birlikte okunması için logolu özel çantalar içerisinde teslim ediliyor.
Projenin İzmir yürütücüsü okul öncesi öğretmeni Neslihan Çermik, “100 Güne 100 Kitap projesi, sadece kitap okumayı teşvik etmekle kalmıyor; aynı zamanda erken çocukluk döneminde toplumsal sorumluluk, kültürel erişim ve aile katılımını artıran örnek bir eğitim modeli olarak dikkat çekiyor” şeklinde konuştu.