reklam
reklam
DOLAR38,7871% -0.05
EURO43,3728% -0.27
STERLIN51,5539% -0.4
FRANG46,0058% -0.49
ALTIN3.961,93% -2,26
BITCOIN103.413,11-1.083
reklam

İbrahim Tanju Adalı’nın Seyahatnamesi, 7 Kıtada 100 Ülke ile Raflarda

Yayınlanma Tarihi : Google News

İbrahim Tanju Adalı, kitabında 600’ü aşkın fotoğrafın yanı sıra, okurları sadeliğin, insanlığın, barışın ve edebiyatın sunduğu heyecan, mutluluk ve hayal kırıklıklarıyla buluşturacağını belirtti. Adalı, “10 yıl boyunca gerçekleştirdiğim tüm yolculukları, beni mutlu edecek bir kitapta bir araya getirmek istedim. Ziyaret ettiğim her ülkede kendimden bir parça buldum ve bunu not aldım. Edebiyat, müzik ve bilim üzerine olan tutkumla birlikte farklı ülkelerde karşılaştığım iyi insanları anlattım” dedi.

AFRİKA’DAN ANTARKTİKA’YA UÇAKLA GİDEN İLK TÜRK OLDU

Adalı, “Kitabımı, kırk yıl süresince okuduğum 500 edebi eserin izleri olarak da nitelendirebiliriz. Anton Çehov’un Rusya’sından, Eduardo Galeano’nun Uruguay’ına, Pablo Neruda’nın Şili’sinden, Wole Soyinka’nın Afrika’sına kadar, birçok edebiyatçının eserlerinden yola çıkarak, dünyanın 7 kıtasında yaptığım gezileri sunuyorum. Bu serüven sırasında eski notlarımın izini sürerken, yıllar içinde bu kadar değişeceğimi tahmin edemezdim. Yoksulluk ve acı içinde savaşan bu kadar çok insana tanıklık edeceğimi bilmiyordum. Uçak korkumla başladığım yolculuğun ardından, Afrika’dan Antarktika’ya uçarak, bu güzergahı geçen ilk Türk olacağımı hiç düşünmemiştim. En zoru ise yıllar önce çay içtiğim eski sahaf dükkanının sokağından bir daha geçemeyeceğimi bilmekti” ifadelerini kullandı. En unutulmaz anısını ise şu sözlerle paylaştı:

“Toprak Askerler olarak bilinen Terracotta ordusu, uzun yıllar boyunca görmeyi istediğim bir arkeolojik alan oldu. Nihayet, Çin seyahatimde Xi’an şehrine gidip bu paha biçilmez yere ulaştım. Orada Terracotta arkeolojik alanını keşfeden Yang Zhifa ile tanışma şansı buldum. 29 Mart 1974’te burada bir kuyu kazarken çanak çömlek parçaları bulan Yang, o zamanlar sıradan bir çiftçiydi. Şimdi ise bu eserleri dünyaya tanıtan bir kahraman. Sohbet ettiğimiz odadaki duvarlar ise Yang’ın dünya liderleriyle çekilmiş fotoğraflarıyla doluydu.”

“HER ŞEY BİR RÜYA İLE BAŞLADI”

Seyahatname yazmaya bir rüya ile karar verdiğini vurgulayan Adalı, “Tıp fakültesinde okuduğum dönemde, bir sınav öncesi çalışmalarım nedeniyle iyice tükenmiştim. Yarım saat dinlenmek için yattığımda, rüyamda Tolstoy’un ‘Anna Karenina’ romanındaki Vronski’nin yerine geçerek, Moskova’dan kalkan trene binmiştim. O trende, bir istasyonda durup Anna Karenina’yı gördüğüm an uyandım. O gece hayatımı değiştiren bir hayali kurguladım. O istasyonu görme istemiyle yanıp tutuşuyordum ama o yıllarda oraya gitme şansım yoktu. Bu hayali bir deftere not ettim. Geçen yıllar boyunca her okuduğum kitapta ilgimi çeken yerleri yazıp durdum. Tüm notlarımı bir araya getirip, nihayet bir kitap haline getirdim” şeklinde konuştu. Adalı, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Amacım, yazdığım bu kitapla dünyanın gerçekten iyi bir yer olması için çabalayan insanları anmak ve onların unutulmamalarını sağlamaktı. Okurlarıma hangi yaşta olurlarsa olsunlar, araştırma ve öğrenme tutkularından vazgeçmemelerini öneriyorum.”

Yasal Uyarıdır: Bu İçerikten Turkuvaz Medya Sorumlu Değildir


Warning: Undefined array key "ozellikler_videOzet" in /home/izmirme1/siyasimedya.net/wp-content/themes/theHaberV8/thewp/single_vizyondakiler.php on line 120

İbrahim Tanju Adalı, kitabında 600’ü aşkın fotoğrafın yanı sıra, okurları sadeliğin, insanlığın, barışın ve edebiyatın sunduğu heyecan, mutluluk ve hayal kırıklıklarıyla buluşturacağını belirtti. Adalı, “10 yıl boyunca gerçekleştirdiğim tüm yolculukları, beni mutlu edecek bir kitapta bir araya getirmek istedim. Ziyaret ettiğim her ülkede kendimden bir parça buldum ve bunu not aldım. Edebiyat, müzik ve bilim […]

DEVAMINI OKU
reklam