

Geçtiğimiz yıl ziyaretçilerin yoğun ilgisini çeken gece müzeciliği uygulaması, bu yıl 1 Haziran itibarıyla yeniden başlayacak. Birçok müze, akşam saatlerinde ziyaretçilerini ağırlayacak. Gece müzeciliğinin en dikkat çekici örneklerinden biri olan UNESCO Dünya Mirası listedeki Efes Antik Kenti, çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günleri akşam 23.00’e kadar açık olacak. Efes, Antik Çağ’ın ticaret ve siyaset merkezi olmasının yanı sıra, Anadolu’nun eski ana tanrıça geleneğine dayanan ve dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilen Artemis Tapınağı’nın kalıntıları ile tarih severlerin uğrak noktası olmayı sürdürüyor.
HEYKELLER AYDINLANACAK
Güneydoğu Anadolu’nun en çok ziyaret edilen yerlerinden Adıyaman Nemrut Örenyeri de gece ışıklandırılarak, 04.00-09.00 saatleri arasında ziyaretçilerin gezmesine olanak tanıyacak. 8-10 metrelik heykeller, bu özel ışıklandırma ile daha etkileyici hale gelecek. Turizm merkezi Antalya’daki müze ve ören yerleri, gece müzeciliğinden faydalanarak daha fazla ziyaretçi ile buluşacak. Bu çerçevede Antalya Müzesi, Alanya Müzesi ve Nekropol Müzesi ile Aspendos, Patara ve Side ören yerleri saat 22.00’ye kadar açık kalacak. Didim Apollon Tapınağı 21.00’e, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi 22.00’ye, Denizli Hierapolis Örenyeri ise 23.00’e kadar gezilebilecek. Başkent Ankara’daki Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Ankara Etnografya Müzesi, Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi ve Şanlıurfa Müzesi gibi 27 müze ve ören yeri, gece geç saatlere kadar ziyaret edilebilecek. (AA)
GALATA KULESİ 23.00’E KADAR AÇIK
İstanbul’daki çeşitli müzeler de gece müzeciliğinden yararlanacak. Bu kapsamda İstanbul Arkeoloji Müzeleri (kapalı alanlar hariç), Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ve İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi saat 22.00’ye kadar açık durumda olacak. Türkiye’nin en çok ziyaret edilen tarihi mekanlarından biri olan Galata Kulesi de saat 23.00’e kadar ziyarete açık olacak.