Geleneksel Türk Okçuluğu'nun geleceği üzerine tartışmaların yapıldığı 'Geleneksel Türk Okçuluğu Çalıştayı', Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinliğin moderatörlüğünü Okçular Vakfı Başkanı Hüseyin Topbaş üstlenirken, katılımcılar arasında Dünya Etnospor Birliği Başkanı Bilal Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı Cengiz Toksöz yer aldı.
Çalıştayda bir konuşma yapan Dünya Etnospor Birliği Başkanı Bilal Erdoğan, kültürel kimliğin korunmasında yerel tarih bilincinin önemini vurguladı. Erdoğan, “Yaşadığımız yerin tarihini çocukluktan itibaren bilmek çok önemli. Bursa'da yaşayıp da Emir Sultan'ı tanımamak büyük bir eksikliktir. Emir Sultan'ın buraya geliş hikayesini bilmemek, Bursalı açısından bir kayıptır. Kendi mahallemde, 550 yıl önce Fatih Sultan Mehmet'in ordusuna namaz kıldırdığı, orada yıkık bir minarenin kalıntıları olmasına rağmen bilmiyordum. Bilseydim, belki hayatıma daha fazla anlam katardı” dedi.
Bilal Erdoğan ayrıca, gençler arasında yaygınlaşan sigara ve alkol bağımlılığına karşı önlemler alınması gerektiğine dikkat çekti. Sporun bu tür bağımlılıklarla mücadelede önemli bir araç olduğuna işaret eden Erdoğan, “Sigara ve alkol kullanımında gençler arasında ciddi bir artış var. Uyuşturucuyla mücadelede durumumuz, sigara ve alkole kıyasla daha iyi. Özellikle on yıl öncesine göre, gençlerde sigara ve alkol kullanımında artış gözlemleniyor. Araştırmalar, herhangi bir spor dalıyla uğraşmanın bu bağımlılıkların önlenmesinde önemli bir rol oynadığını ortaya koyuyor” şeklinde konuştu.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye'deki spor tesislerinin modernleşme sürecine vurgu yaparak, “Son yıllarda sporda büyük bir altyapı devrimi gerçekleşti. Cumhurbaşkanımızın spora olan desteği sayesinde; stadyumlardan spor salonlarına, yüzme havuzlarından gençlik merkezlerine kadar önemli yatırımlar yapıldı. Türkiye artık spor organizasyonlarını gerçekleştirebilecek yeterlilikte bir altyapıya sahip. Birçok branşta gençlerimizin spor yapması için uygun tesislerimiz var. Bursa da bu konuda öne çıkan iller arasında” dedi.
Bakan Bak, sporun bağımlılıkla mücadelede güçlü bir önleyici etkisi bulunduğuna dikkat çekerek, “Gençlik merkezlerimizde düzenlediğimiz kurslar, yaz spor okulları ve yıl boyunca süren spor faaliyetleri içinde özellikle geleneksel okçuluk gibi dallarda önemli çalışmalar yapmaktayız. Çocuklarımızı spora yönlendirmekte kararlıyız çünkü sporun bağımlılıklarla mücadelede çok kuvvetli bir etkisi olduğuna inanıyoruz. Spor, birleştirici ve iyileştirici bir güçtür” dedi.
Bursa'da okçuluk branşı için özel bir tesis talep edilirse değerlendirileceğini söyleyen Bakan Bak, “Sadece okçuluğa yönelik bir tesis isteği gelirse bunu da göz önünde bulundururuz. Toplumun talebi ve yöneticilerin bu doğrultudaki yönlendirmeleri önemli bir rol oynuyor” dedi.
Antrenörlerin ve beden eğitimi öğretmenlerinin çocukları spora yönlendirmede büyük bir sorumluluğa sahip olduğuna dikkat çeken Bakan Bak, “Tüm spor tesislerimiz halkın kullanımına açık ve ücretsizdir. Çocuklarınızı yaz spor okullarına kaydettirin. Gençlik merkezlerimize getirin, hem resim yapmayı hem de müzik aleti çalmayı öğretiyoruz. Geçen yıl bu program oldukça başarılıydı ve bu yıl da devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.
Warning: Undefined array key "ozellikler_videOzet" in /home/siyasimedyanet/public_html/wp-content/themes/theHaberV8/thewp/single_vizyondakiler.php on line 120
Geleneksel Türk Okçuluğu'nun geleceği üzerine tartışmaların yapıldığı 'Geleneksel Türk Okçuluğu Çalıştayı', Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinliğin moderatörlüğünü Okçular Vakfı Başkanı Hüseyin Topbaş üstlenirken, katılımcılar arasında Dünya Etnospor Birliği Başkanı Bilal Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı Cengiz Toksöz yer aldı. Çalıştayda bir konuşma […]
