

Manavgat'ta rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, ifadesinde kendisinden önceki CHP'li başkan Şükrü Sözen döneminde bir dizi usulsüzlüğün yaşandığını belirtti. Kara, yaklaşık 800 milyon lirayı bulan zimmete geçirme eylemleri hakkında bilgisinin olmadığını savundu. Ancak itirafçı olan yardımcısı Mehmet Engin Tüter, Kara'nın da içinde bulunduğu rüşvet çarkını detaylı bir şekilde anlattı.
Mehmet Engin Tüter, etkin pişmanlık kapsamından yararlanmak için savcılığa verdiği ek ifadesinde, Manavgat Belediyesi'nde sürekli olarak rüşvet, irtikap ve usulsüzlüklerin mevcut olduğunu öne sürdü.
Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara'nın göreve geldikten sonra kendi yakın çevresinden bir ekip kurduğunu bildiren Tüter, Kara'nın yeğeni Hüseyin Cem Gül'ün belediyede geniş yetkilere sahip olduğunu ve özellikle ruhsat işlemlerinde başvuruların onun onayına bağlı olduğunu iddia etti. Gül aracılığıyla kaçak yapılar için rüşvet alındığını ve bazı otellere usulsüz bir şekilde iskân verildiğini aktardı.
Ayrıca, özel kalem müdürü Bulem Şahbaz'dan yönlendirme alarak iş insanlarının belediye binasında tadilat işlemleri talep ettiğini, fakat buna rağmen iskân alamadığını ifade etti.
Belediye Başkanı Kara'nın makamında 150 bin euro rüşvet aldığına dair duyumlar aldığını belirten Tüter, bazı ruhsat ve ihalelerde doğrudan menfaat temin edildiğini öne sürdü. Usulsüzlükler hakkında tuttuğu not defterini savcılığa sunduğunu ve Kemer'deki Kara'ya ait evin masraflarının otel sahipleri tarafından karşılandığını duyduğunu aktardı.
Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda, Başkan Yardımcısı Engin Tüter'in makam odasında baklava kutusu içinde 110 bin euro rüşvet alırken tespit edilmesi üzerine bir operasyon düzenlendi. Bu operasyonda 35 kişi gözaltına alınırken, 19 şüpheli tutuklandı.