reklam
reklam
DOLAR40,2172% 0.11
EURO46,9701% -0.22
STERLIN54,1729% -0.09
FRANG50,4987% 0.12
ALTIN4.333,18% -0,04
BITCOIN121.811,872.935
reklam

FETÖ'nün Darbe Girişiminin 9. Yılı: Bakan Tunç, Yargının 15 Temmuz'da Milli İradeye Sahip Çıktığını Vurguladı

Yayınlanma Tarihi : Google News
FETÖ'nün Darbe Girişiminin 9. Yılı: Bakan Tunç, Yargının 15 Temmuz'da Milli İradeye Sahip Çıktığını Vurguladı
reklam

Bakan Tunç, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin 9. yıl dönümünde Anadolu Ajansı'na değerlendirmelerde bulundu.

Türk demokrasi tarihinin “darbeler tarihi” olduğunu ifade eden Tunç, AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte Türkiye'de yeni bir dönem başladığını belirtti.

Darbeci ve vesayetçi zihniyetin, AK Parti'nin iktidarına karşın durmadığını dile getiren Tunç, bu süreçte “27 Nisan e-muhtırası”, “MİT krizi”, “Gezi Parkı olayları”, “FETÖ'nün 17-25 Aralık yargısal darbe teşebbüsü” ve “terör saldırıları” gibi olayların yaşandığını hatırlattı.

Tunç, bu olayların 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin hazırlık taşlarını döşediğini vurgulayarak, darbecilerin o gece millete silahlarını çevirdiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla halkın meydanlara inerek iradesine sahip çıktığını kaydeden Tunç, “O gece millet sokaklara çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir görüntülü mesajı milletimizin meydanlara inmesi için yeterli oldu.” dedi.

YARGI, 15 TEMMUZ'DA MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKTI

Bakan Tunç, milletin adeta darbecilere darbe yaptığını belirterek, “O gece millet, meydanlarda darbecilere karşı mücadele ederken Türk yargısı da evlerinde beklemedi. Savcılarımız ve hakimlerimiz adliyelere akın etti. Darbecilere karşı gözaltı ve yakalama kararları alındı. Türk yargısının vesayetçi zihniyetten arındığı 15 Temmuz, millet iradesine sahip çıkmasıyla ispatlandı.” diye konuştu.

Yargının, geçmişte darbelerde milletin hakkını ve hukukunu savunmadığını dile getiren Tunç, “15 Temmuz'da Türk yargısı ne yaptı? Darbecilere destek değil, milli iradeye sahip çıktı. Gördük ki bu yargı mensupları, milletin yargısıdır.” açıklamasında bulundu.

FETÖ SORUŞTURMALARI

Darbe girişiminin ardından FETÖ mensuplarına yönelik yürütülen soruşturmalara ilişkin bilgi veren Tunç, özlük hakları veya ilişiği olan 127 bin kişinin kamu görevinden ihraç edildiğini bildirdi.

Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonunun kurulduğunu hatırlatan Tunç, yaklaşık 20 bin kişinin göreve iadeleri ve hak arama yollarının açık olduğunu belirtti.

Tunç, yargının ceza soruşturmalarında dikkatli bir süreç yürüttüğünü dile getirerek, “289 fiili darbe davası açıldı ve karar verildi. 4 bin 891 kişi, 15 Temmuz gecesi eline silah alarak millete bu silahları doğrultan kişilerdi. 1634'ü ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı, 1366'sı müebbet cezasına çarptırıldı.” ifadelerini kullandı.

Yargının FETÖ'den arındırılarak 4 bin 6 yargı mensubunun ihraç edildiğinin altını çizen Tunç, cezaevlerinde 11 bin 85 FETÖ hükümlüsü ve 555 tutuklu olduğunu açıkladı.

Tunç, 24 bin kişinin yargılandığını, 58 bin şüphelinin de halen soruşturma aşamasında olduğunu açıkladı.

FETÖ DİNİ DUYGULARI İSTİSMAR EDEN BİR ÖRGÜT

Bakan Tunç, FETÖ'nün milletin dini duygularını istismar ederek, genç nesilleri kandırıp, devletin stratejik noktalarını ele geçirmeye çalıştığını vurguladı.

FETÖ ile ilgili dikkatli olunması gerekliliğini belirten Tunç, “Bunun tekrar etmemesi için her türlü tedbiri almak zorundayız. Yargımız bu konuda hassas.” şeklinde konuştu.

Bakan Tunç, FETÖ ile ilgili yeni ihbarlar ya da deliller olduğunda yargının dikkatlice hareket ettiğini belirterek, “Milletimizin hakkını korumak ve milli iradeyi savunmak adına Türk yargısının 15 Temmuz'daki kahramanlığını unutmadık.” ifadesini kullandı.

BU MİLLET YENİ BİR ANAYASAYI HAK EDİYOR

Bakan Tunç, darbeleri unutmayacaklarını, gençlere bu karanlık girişimleri anlatmaya devam edeceklerini belirterek, “Gençlerimize bu mücadelenin önemini sürekli hatırlatmalıyız ki benzer tehlikelerle bir daha karşılaşmayalım.” dedi.

Tunç, Türkiye'nin darbeci vesayet anlayışının sona erdirilmesi konusunda önemli adımlar attığını ifade ederken, bunun yeterli olmadığını belirtti ve söylenenleri şu şekilde tamamladı:

“Anayasa'daki vesayetçi anlayışı ortadan kaldırmaya yönelik büyük ilerleme kaydettik. Ancak yeterli değil. Çünkü darbecilerin yazdığı bir Anayasa ile yönetiliyoruz. Anayasa'nın değiştirilmesi için geçerli birçok neden var. Anayasa'daki kazanımları koruyarak, daha ileriye taşıyarak ülkemiz ve milletimiz yeni bir anayasayı hak ediyor.”

reklam

YORUM YAP