reklam
reklam
DOLAR40,4343% 0.24
EURO47,1614% 0.49
STERLIN54,2613% 0.02
FRANG50,4609% 0.59
ALTIN4.350,44% 0,55
BITCOIN117.840,32-0.224
reklam

Servete ‘takı’ Dedi Kuyumcuyu Hatırlayamadı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Servete ‘takı’ Dedi Kuyumcuyu Hatırlayamadı
reklam

Beşiktaş Belediyesi'ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmaları kapsamında tutuklanan Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın eşi Yeşim Akpolat, şüpheli sıfatıyla savcılığa ifade verdi. İfadede Beykoz'da 29 milyon TL'ye satın aldıkları daire ve 10 milyon TL'ye satın aldıkları Land Rover marka aracın para kaynağı sorulan Akpolat, “Düğünümde takılan takıları bozdurdum, öyle aldım” dedi ancak bozdurduğu kuyumcuyu hatırlamadı.
CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, yolsuzluk soruşturmaları kapsamında tutuklanmıştı. Akpolat'ın eşi Yeşim Akpolat'a, savcılığa verdiği ifadede rüşvet ve yolsuzluk iddiaları soruldu.

DAİRE İLE ARAÇ SORULDU
Şüpheliye, üzerine kayıtlı Land Rover marka lüks araç için ödenen 10 milyon TL'nin kaynağı ve Beykoz'daki Mesa Orman 2 isimli projede satın alınan daire için 5 taksitle elden nakit olarak ödenen 29 milyon 214 bin TL'nin kaynağı soruldu.

“TAKILARI BOZDURDUM”
Akpolat, “Benim gerek çalışma hayatımda gerekse babamdan miras yoluyla kalan mal varlıklarım vardı. Düğünde takılan takılarım vardı. Onları yatırıma dönüştürmek istedim. Kardeşlerimle istişare ederek Beykoz'da bahsi geçen daireyi satın aldım. Altın ve döviz olarak evimde bulunuyordu. Bunları bozdurup TL'ye çevirdim. Eski eşimden ayrılmadan önce banka kasasında bulunan para ve altınım da vardı” şeklinde cevap verdi.

ALTIN BULUNMAMIŞTI
Altın ve dövizleri hangi kuyumcudan bozdurduğu sorusuna “Hatırlamıyorum.” diyen Yeşim Akpolat'a, Beykoz'daki ikametinde yapılan aramada para veya altın bulunmadığının hatırlatılması üzerine, “Hâlen evimde para veya altın yoktur” cevabını verdi.
MASAK raporlarına göre satın alım tarihlerinde herhangi bir banka hesabından para çekimi yapılmadığı tespit edilmişti.

İDDİALARI REDDETTİ
Akpolat, “Satın almış olduğum ev ve araçta, Rıza Akpolat'ın bir katkısı veya desteği yoktur. Kardeşim Gökhan üzerine kayıtlı Beşiktaş'ta bulunan taşınmazın da Rıza Akpolat'la ilgisi yoktur. Burak Kangal'ın Beykoz Acarkent'te bulunan villasının da Rıza ile bir ilgisi yoktur. Burak Kangal'ın başka taşınmazları da vardır. Eşimin eski eşinin oturduğu eve ilişkin bir bilgim yoktur” dedi.

RÜŞVET PARASI 'EN YUKARIYA' GİDİYOR
CHP'Lİ Şile Belediyesi'nde hukuk işlerinden sorumlu Avukat Ali Şafak'ın teknik takibe takılan konuşmalarında, aldığı rüşvetleri bankadaki özel kasasında sakladığı ve bu paraların “en yukarıya gittiği” yönünde ifadeler kullandığı belirlendi. Şafak'ın, rüşvet verirken çekinen ziyaretçisini “Burada olan burada kaldığı sürece sıkıntı yok” diyerek yatıştırmaya çalıştığı kaydedildi.

Konuşmalarda “En yukarıya” şeklinde geçen cümlede kastedilen yerin ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi olduğu değerlendirildi. 10 Temmuz'da “rüşvet”, “irtikap” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlamalarıyla gözaltına alınan Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, Başkan Yardımcısı Tuncay Tolga Özçakmak, Avukat Şafak ve üç isim daha tutuklanmıştı. SABAH

RÜŞVET TRAFİĞİNİ YENİ YÜRÜTÜYORDU
Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve yardımcısı Engin Tüter'in de aralarında bulunduğu 19 kişi, rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklandı. Soruşturmada, Kara'nın yeğeni Hüseyin Cem Gül'ün rüşvet trafiğinin merkezinde yer aldığı belirlendi. Belediyede işlem yaptırmak isteyenlerin önce Gül'e yönlendirildiği, Gül'ün başkan adına para topladığı tespit edildi. Otel sahibi K.T., iskân sürecinde 1.25 milyon euro talep edildiğini, 750 bin euroyu elden verdiğini, kalan 500 bin euronun ise otel içindeki ticari alanların belirli kişilere kiralanması ve alışveriş yönlendirmeleriyle kapatıldığını ifade etti. Kara'nın 500 bin euroya aldığı villa, tapuda kendi adına görünse de ödeme Gül üzerinden yapıldı. Soruşturma, organize bir rüşvet ağını ortaya koydu. Erdoğan ÖZTÜRK/SABAH

FESTİVAL İHALESİNDE VURGUN: 17 ŞÜPHELİYE DAVA
ADANA'da 28. ve 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali organizasyon ihalelerine fesat karıştırıldığı ve rüşvet alındığı iddiasıyla 17 sanık hakkında dava açıldı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Belediye Kültür Müdürü Mahmut Göğebakan, eski eşi Ayşe Özlem Okutucu ve organizasyon şirketi yetkilisi Sevim Akçay'ın da aralarında bulunduğu 17 kişi suçlandı. Akçay'ın adına kayıtlı aracın Okutucu'ya rüşvet olarak devredildiği, ihalelerde şeffaflık sağlanmadığı ve 6 milyon 300 bin TL kamu zararı oluştuğu belirtildi. Sanıklar hakkında 7 ila 19 yıl hapis isteniyor. Murat KARAMAN/SABAH

45 YIL HAPSİ İSTENİYOR
İZMİR Cumhuriyet Başsavcılığı, İZBETON'a yönelik usulsüzlük soruşturmasını tamamladı. Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun da aralarında bulunduğu 65 sanık hakkında 286 sayfalık iddianame hazırlandı. Sanıklar, “nitelikli dolandırıcılık” ve “teşebbüs” suçlarından 3 yıldan 45 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. İddianamede, Şenol Aslanoğlu'nun kendi şirketine ait binayı kooperatife kiralayarak 80 milyon 500 bin TL gelir elde ettiği, İsviçre'de çikolata fabrikası aldığı ve Narlıdere'de villa yaptırdığı yer aldı. Ceyhan TORLAK/SABAH

reklam

YORUM YAP