reklam
reklam
DOLAR38,6459% 0.03
EURO44,0325% 0.02
STERLIN51,7967% 0.02
FRANG47,0488% 0
ALTIN4.266,39% 0,03
BITCOIN94.653,660.066
reklam

Boğaziçi’nde Çöp Sorunu

Yayınlanma Tarihi : Google News
Boğaziçi’nde Çöp Sorunu
reklam

Beşiktaş Belediyesi, çalışanların maaş sorunlarını bir türlü çözmekte zorlanıyor. Bu durum, toplanmayan çöplerin ilçede ağır bir kokuya ve kötü bir görüntüye yol açmasına sebep oldu. Beşiktaş Belediyesi konu ile ilgili bir açıklama yaparak savunma yapsa da, vatandaşlar tepkilerini dile getirerek çöp sorununa acil bir çözüm bulunmasını bekliyor.

İşçilerin grevi günlerdir devam ederken, vatandaşlar sosyal medya üzerinden çözüm arayışına girdi. Çöp yığınlarının fotoğraflarını paylaşan vatandaşlar, sokakların ne zaman temizleneceğini merak ediyor. Her tarafın pislik içerisinde olduğunu belirten vatandaşlar, Beşiktaş’ın kötü bir şekilde yönetildiğini ve çöp sorununun yakında çözüleceğine dair umutsuz olduklarını ifade etti. Sosyal medyada, “İki gündür böyle. 3-5 yerden çöp toplamaya başladınız diye milleti salak yerine koymayın. Rezilsiniz” şeklinde yorumlar yapıldı.

‘Alın Teri Hiç Sayılıyor’

Beşiktaş Belediyesi, maaşlarını ve ikramiyelerini alamayan temizlik işçilerinin aylar süren grevlerine karşı tartışmalı yöntemlerle dikkat çekti. Belediyenin, düşük gelire sahip mahallelerden vatandaşları günlük yevmiyeyle çöp toplama işine yönlendirdiği öğrenildi. Bu durum, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde bile sokakları temizlemeyi reddeden grevci işçilerin tepkisini daha da artırdı. Temizlik çalışanları, “Bu düpedüz emeğe ihanettir. Siz, halkın alın terini yok sayıp sokaklarda şov yapıyorsunuz” diyerek duruma sert bir karşılık verdi.

Öte yandan çöplerle dolu sokaklar, Beşiktaşlı vatandaşlar ve esnaf arasında büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, “Bu manzara Beşiktaş’a yakışmıyor” yorumları ön plana çıktı. Grev nedeniyle dolup taşan çöp konteynerleri, turistlerin sıkça ziyaret ettiği bölgelerde dahi kötü koku ve görüntü oluşturdu. Belediyenin grev sorununa çözüm bulmak yerine, günlük yevmiyeli iş gücü arayışına girmesi, kamuoyunda “Sosyal belediyecilik değil, emek sömürüsü” eleştirilerine yol açtı.

reklam

YORUM YAP