

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, iş birliği yaptığı savcıların kimlik bilgileriyle UYAP sistemine girerek FETÖ dosyalarını kapatan zabıt katibi Yılmaz hakkında yürütülen soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianamede, Yılmaz ile birlikte toplam 15 şüpheli için ceza talep edildi. Yılmaz'a, “silahlı terör örgütüne yardım”, “bilişim sistemine girme”, “gizliliğin ihlali”, “zincirleme resmi belgede sahtecilik”, “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme”, “suçluyu kayırma” ve “rüşvet almak” gibi suçlar nedeniyle 1,190 yıl 5 aya kadar hapis cezası istenerken, diğer 15 şüphelinin ise “rüşvet vermek”, “silahlı terör örgütüne üye olma”, “gizliliğin ihlali”, “resmi belgede sahtecilik suçuna zincirleme şekilde azmettirme” ve “suçluyu kayırma” suçlarından cezalandırılması talep ediliyor.
Eşinin Aldatılmasıyla Başlayan Süreç
Soruşturmanın patlak vermesine sebep olan durumun, Yılmaz'ın eski eşi Zeliha Yılmaz tarafından başlatıldığı anlaşıldı. Bir avukatlık bürosunda çalışan Zeliha Yılmaz, eşinin kendisini başka bir kadınla aldattığını fark ederek boşanma davası açtı. Genç kadın, eşiyle ilgili usulsüzlükler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Zeliha Yılmaz, ihbarında şu ifadelere yer verdi: “Eşim Ahmet Yılmaz, Ankara Adalet Sarayı Terör Bürosu'nda 7 yıldır Zabıt Katibi olarak görev yapmaktadır. FETÖ soruşturması çerçevesinde İtalya’ya kaçan avukat Muhammet Talha Bol ile birlikte FETÖ yapılanması dosyalarındaki şüphelilerden para alıyorlar. Bu kişiler için malvarlığındaki ihtiyati tedbir kararlarını kaldırıp, takipsizlik kararı verilmesini sağlıyor.” Ayrıca Zeliha Yılmaz, şikayetinin yanı sıra eşinin yaptığı usulsüzlüklerle ilgili bir ses kaydı da savcılığa teslim etti.
28 Dosyada Usulsüzlük Tespit Edildi
Başlatılan soruşturma kapsamında Ahmet Yılmaz’ın görev yaptığı belirlenen 600 dosya incelemeye alındı ve bu dosyalardan 28'inde usulsüzlük yapıldığı tespit edildi. Şüpheli Yılmaz, ifadesinde dosya başına 500 ila 1000 dolar arasında para aldığını belirtmişti. Cumhuriyet savcısı ve hakimin yetkisinde olan işlemlerin üzerinden avukatlardan para aldığını ifade eden Yılmaz, “Bu dosyalarda ücreti kafama göre alıyordum. Beni arayıp ‘bu kişi gariban’ dediğinde, çok düşük miktarlara karşılık karar yazıyordum. Bu durumlardan savcıların bilgisi ve rızası yoktur. Bu olaylardan bir menfaat temin etmediler” şeklinde konuştu.