reklam
reklam
DOLAR38,6029% 0.08
EURO43,9552% 0.58
STERLIN51,7080% 0.71
FRANG46,9450% 0.05
ALTIN4.235,78% 2,46
BITCOIN94.606,400.508
reklam

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na yönelik soruşturmanın detayları: 3 önemli ismin ifadeleri ortaya çıktı

Yayınlanma Tarihi : Google News
CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na yönelik soruşturmanın detayları: 3 önemli ismin ifadeleri ortaya çıktı
reklam

CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleşen 38. Olağan Kurultayı sırasında “kurultay günü para karşılığı oy kullanma” iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturmada, görevden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, eski İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Buğra Gökçe ve Servet Yıldırım “şüpheli” olarak, M.A.B. ise “tanık” sıfatıyla ifade verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, tanık olarak ifade veren M.A.B, İstanbul’da emlakçılık yaptığını ve 2021 yılında Ataşehir’de bir okulun tadilatını üstlendiğini aktardı.

Okulun kafeteryasını o dönemde Ataşehir Belediye Başkanı olan Battal İlgezdi’nin yeğeni Hasan Hüseyin İlgezdi ve eşinin işlettiğini belirten M.A.B, tadilat süresince bu kişilerle samimi bir ilişki kurduğunu ifade etti. M.A.B, “Ben Malatyalıyım, bunlar da Malatyalı. Bu kafede kurultay sırasında CHP’liler gelip toplantılar yapıyordu, ben de katılıyordum. Battal İlgezdi ile bu toplantılarda tanıştım.” şeklinde konuştu.

M.A.B, 5-6 Kasım 2023 tarihlerinde kafede Battal İlgezdi’nin “Kurultayda dağıtılan paraların kaynağı ile ilgili belgeleri burada tutuyorum, eğer beni aday göstermezlerse bunu kullanacağım” dediğini ve belgeleri Hasan Hüseyin İlgezdi’ye teslim ettiğini belirtti.

Tanık M.A.B, ifadesinde şunları belirtti:

“Hasan Hüseyin İlgezdi’nin kızını okula bırakıp burada alıyordum. Evine sıkça girip çıkıyorum, anahtarı bende mevcuttu. Onlarla çok yakın bir ilişki içinde oldum. Bu kişilerin evinden, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel’in imzasının bulunduğu bir belgeyi çaldım. Bu belgede, ABD’de firari durumda bulunan bir FETÖ üyesi tarafından gönderilen ve İstanbul Laleli’deki döviz bürolarından temin edilen paraların kurultay ve parti mitinglerinde kullanılacağı belirtiliyordu. ‘Daha özgür ve adil bir Türkiye için kullanılacak’ gibi ifadeler de yer alıyordu. Bu belgeyi saklamak için bir poşet içine koydum ve parmak izimi bırakmamak için tedbir aldım.”

“40 YA DA 50 MİLYON DOLAR İDDİASI”

Söz konusu belgeleri İstanbul Ataşehir’de bir kafenin sahibi Ayhan T. isimli birisine teslim ettiğini iddia eden M.A.B, belgeleri resmi makamlara iletmesi için kendisinden ricada bulunulduğunu ekledi.

Hasan Hüseyin İlgezdi belgelerin çalındığını anlayınca kendisine düşman olduğunu ileri süren M.A.B, “Ayhan T. ile karşılaştıkça belgelerin akıbetini sordum. O da ‘Devlette yetkili bir amire verdim’ şeklinde yanıt verdi. İsim vermedi ama bir gün telefonla arayıp belgeyi teslim ettiği amirin yanında olduklarını belirtti. Bu belgenin içeriğinde 40 ya da 50 milyon dolardan bahsediliyordu. Aradan zaman geçtiği için detayları tam hatırlayamıyorum. Ben Ayhan T.’nin bu belgeyi sakladığını düşünüyorum. CHP üyesi değilim, kimseyle husumetim yok, sadece kamuoyunu bilgilendirmek istedim.” dedi.

ŞÜPHELİLERİN İFADELERİ

İstanbul’da sahte belge düzenleme suçlamasıyla tutuklanan ve görevden alınan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, gençlik kolları yöneticiliği, ilçe yöneticiliği gibi görevlerden sonra 5 yıl Bahçelievler ilçe başkanlığı ve 6 yıldır Beşiktaş Belediye Başkanlığı yaptığını vurguladı.

38. Olağan Kurultay sırasında bazı parti temsilcilerine menfaat sağlanarak oy kullandırıldığına dair herhangi bir bilgisi olmadığını iddia eden Akpolat, “Uzun yıllardır siyasetin içindeyim ve birçok kurultaya katıldım. Ne bu kurultayda ne de diğerlerinde delegelerin özgür iradesini etkileyen bir durumla karşılaşmadım.” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e oy verilmesi için delegelerle pazarlık yaptığı şeklindeki tanık beyanına itiraz eden Akpolat, tanıkları tanımadığını ve iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

“GÖRÜŞME TALEBİM OLMADI”

Eski İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Buğra Gökçe de 1996’dan 2023’e kadar kamu sektöründe çalıştığını, memuriyetinden istifa ettikten sonra CHP’ye üye olduğunu aktardı.

Tanık beyanlarının gerçeği yansıtmadığını savunan Gökçe, “Kurultay sürecinde Ekrem İmamoğlu da dahil hiç kimseyle görüşme talebim olmadı. CHP delege siyasetinde bir görevim yok ve bahsedilen kişileri tanımıyorum.” dedi.

Şüpheli Servet Yıldırım, iş insanı Hüseyin Köksal’ın 13 yıldır makam şoförü olduğunu ve söz konusu şirkette müdür yardımcısı olarak göründüğünü ancak aslında şoförlük yaptığını ifade etti.

“Ankara’da yapılan 38. Olağan Kurultayı öncesinde ya da sonrasında herhangi bir yakınının İBB’de işe girip girmediği” sorusuna Yıldırım, “Kardeşim İspark’ta çalışıyor. Yaklaşık 2 yıl bekledikten sonra 2019 ya da 2020 yılında işe alındı. Başka bir yakınım yok.” diyerek yanıt verdi.

Yıldırım, kurultaydan önce İstanbul Laleli’de bulunan döviz bürosundan aldığı parayı Ankara’da delegelere dağıtmak için götürdüğüne dair tanık beyanlarının da gerçeği yansıtmadığını savundu.

reklam

YORUM YAP