

BURDUR şehrinde yaşayan 34 yaşındaki Çiğdem Çavuş’un hikayesi, birçok sürprizle dolu. 10 yıl önce evlenen Çiğdem Çavuş, anne olma hayalleriyle yanıp tutuşuyordu; ancak doğal yollarla hamile kaldığı süreçte, birkaç hafta sonra bebeğini kaybetti. Ardından gebe kalamayan Çiğdem Çavuş, tıptaki uzmanlar tarafından tüplerinin tıkalı olduğu belirtildi. Anne olma isteğiyle hareket eden Çiğdem’in yolu, Prof. Dr. Berfu Demir ile kesişti. Uygulanan tüp bebek tedavisi neticesinde oluşturulan embriyonlar donduruldu ve rahim hazır olduğunda bir tanesi transfer edildi. Başarıyla sonuçlanan tedaviyle çift, 4.5 yıl önce Eymen Efe’yi kucaklarına aldı.
3. ÇOCUK DOĞAL YOLLA GELDİ
Çift, geriye kalan embriyonları Eymen Efe’ye kardeş olması amacıyla sakladı. İkinci kez anne-baba olmak için dondurulmuş embriyonlarının transferi için tekrar Ankara’ya yöneldiler. Dondurulmuş embriyonlardan biri çözüldü ve uygun zamanla transferi yapıldı. 2.5 yıl önce, gebelik müjdesi alarak ikinci oğulları Ertuğ Ege’yi dünyaya getiren çift, geçen hafta aldıkları iyi haberle bir kez daha mutlu oldu. Çiğdem, doğal yolla 7 hafta hamile olduğunu öğrendiğinde bu habere inanamadı.
ANNELER GÜNÜ’NDE SÜRPRİZ HEDİYE
Çiğdem Çavuş, “Yıllarca çok üzüldük, eşim ‘İstersen evlat edinelim’ dedi. Hep sabrettim, anne olmayı çok istiyordum. Berfu Hocam sayesinde hayallerimiz gerçek oldu. Tedaviyle oğullarımıza kavuştuk. Şimdi ise sürpriz bir gebelik haberi aldık. 7 haftalık hamileyim. Umarım onu da sağlıkla kucağımıza alırız. Bebeğimiz, en anlamlı Anneler Günü hediyemiz oldu” şeklinde duygularını ifade etti.
DONDURUCUDA TAM 2 YIL KALDI
Çiğdem Çavuş’un çocuklarına kavuşmasına yardımcı olan Prof. Dr. Berfu Demir, özel uyguladıkları tedavi yöntemini Hürriyet’e şöyle anlattı: “Ailemizde yumurtalık kapasitesi güçlüydü. Tek bir tüp tıkalı olmasına rağmen hidrosalpinks (tüplerde sıvı birikimi) durumu yoktu. Bu yüzden transfer süreci öncesinde laparoskopi operasyonuna ihtiyaç duymadık. Elde ettiğimiz kaliteli embriyonları dondurduk. Günümüzde kullandığımız vitrifikasyon (hızlı dondurma) tekniği sayesinde dondurduğumuz embriyonları yıllarca kaliteli bir şekilde koruyabiliyoruz (-196 derecede). İlk transferin üzerinden yaklaşık iki yıl geçtikten sonra gerçekleştirdiğimiz ikinci transferde, ilk tüp bebek tedavimizde dondurduğumuz embriyonu kullandık. Üçüncü gebelik ise kendiliğinden gerçekleşti.”