reklam
reklam
DOLAR38,8085% 0
EURO43,5693% 0.11
STERLIN51,8111% 0.02
FRANG46,2722% 0.07
ALTIN4.057,63% 0,10
BITCOIN104.178,211.262
reklam

Sivas’ta KKKA Hastalığı Nedeniyle Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Yayınlanma Tarihi : Google News

Havaların ısınmasıyla birlikte özellikle Sivas, Yozgat, Tokat ve Çorum gibi illerde keneden bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle bu yıl Sivas’ta nisan ve mayıs ayları içerisinde 8 kişi kene ısırması sebebiyle Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine başvurdu. Başvuran 8 kişiden 1’ine KKKA tanısı konuldu ve bu kişi hayatını kaybetti. Diğer 5 kişi tedavi edilerek taburcu edilirken, 2 hastanın tedavisinin ise devam ettiği bildirildi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazif Elaldı, kenelerin özellikle kırsal alanlarda ciddi bir sağlık tehdidi oluşturduğunu ve hastanelerinde bu yıl nisan ve mayıs aylarında 8 hastaya KKKA tanısı konulduğunu, 1 hastanın hayatını kaybettiğini, 2 hastanın tedavisinin devam ettiğini ve 5 kişinin taburcu edildiğini açıkladı.

Elaldı, kenelerden korunmanın yollarını açıklayarak, “Keneler, insanları sivrisinekler gibi ısırmak yerine kan emmek üzere deriye yapışırlar ve doyana kadar orada kalırlar. Kenelerden korunmak için en iyi yol, bu tür kırsal alanlara gitmemektir; ancak bu her zaman mümkün olmayabilir. Eğer gitmek zorundaysanız, açık renkli giysiler giyerek keneleri kolaylıkla fark edebilmek önemlidir. Doğada bulunduğunuzda giysi yüzeylerini sık sık kontrol etmeli ve kenelerin deriye ulaşmasını engellemek için pantolon paçalarını çorapların içine sokmalısınız. Günümüzde kene yapışmasını önleyecek etkili bir kimyasal madde bulunmamaktadır. Kenelerden korunmanın en etkili yöntemi, riskli alanlardan döndükten sonra evde ayna karşısında vücutta kene olup olmadığını kontrol etmektir.” şeklinde konuştu.

KKKA’nın, kene tutunmasından 1-3 gün ve en fazla 9 gün sonra halsizlik, yorgunluk, iştahsızlık, baş ağrısı, kas ve eklem ağrıları, ateş, üşüme ve titreme ile kendini gösterdiğini hatırlatan Elaldı, bazı hastalarda bulantı, kusma, ishal ve yüzde 15 oranında burun, ağız içi, mide-bağırsak sistemi veya iç organlarda kanama belirtilerinin görüldüğünü belirtti. Ayrıca, erkeklerin tarlalarda daha fazla çalıştığı için kenelerle temasının kadınlara göre daha fazla olduğunu, bu durumun da hastalığın erkeklerde daha sık görülmesine neden olduğunu ifade etti.


Warning: Undefined array key "ozellikler_videOzet" in /home/izmirme1/siyasimedya.net/wp-content/themes/theHaberV8/thewp/single_vizyondakiler.php on line 120

Havaların ısınmasıyla birlikte özellikle Sivas, Yozgat, Tokat ve Çorum gibi illerde keneden bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle bu yıl Sivas’ta nisan ve mayıs ayları içerisinde 8 kişi kene ısırması sebebiyle Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine başvurdu. Başvuran 8 kişiden 1’ine KKKA tanısı konuldu ve bu kişi hayatını kaybetti. Diğer 5 kişi tedavi […]

DEVAMINI OKU
reklam