reklam
reklam
DOLAR38,8085% 0
EURO43,5693% 0.11
STERLIN51,8111% 0.02
FRANG46,2722% 0.07
ALTIN4.057,63% 0,10
BITCOIN104.178,211.262
reklam

Sivas’ta KKKA Hastalığı Nedeniyle Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Yayınlanma Tarihi : Google News

Havaların ısınmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı, Sivas, Yozgat, Tokat ve Çorum gibi illerde kendini göstermeye başladı. Bu yıl nisan ve mayıs aylarında Sivas’ta, kene ısırığı nedeniyle Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne 8 kişi başvurdu. Bu hastalardan birine KKKA tanısı konulurken, maalesef 1 kişi yaşamını yitirdi. Diğer 5 kişi tedavi edildikten sonra taburcu olurken, 2 hastanın tedavisine ise devam edilmektedir.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazif Elaldı, kenelerin özellikle kırsal alanlarda önemli bir sağlık tehdidi oluşturduğunu ifade etti. Elaldı, hastanelerinde bu yıl nisan ve mayıs döneminde 8 hastaya KKKA tanısı konulduğunu, bunlardan 1’inin vefat ettiğini 5’inin taburcu edildiğini ve 2’sinin tedavisinin ise devam ettiğini belirtti.

Kenelerden korunmak için gerekli önlemleri sıralayan Elaldı, “Keneler, insanları sivrisinekler gibi ısırmazlar, aksine kan emmek amacıyla cilde yapışırlar ve doyana kadar orada kalma eğilimindedirler. Kenelerden korunmanın en iyi yolu, kene bulunan kırsal alanlara gitmemektir. Ancak bu her zaman mümkün değildir. Eğer gitmek zorundaysanız, keneleri fark edebilmek için açık renkli giysiler tercih edilmeli, doğadayken de elbise yüzeyleri sık sık kontrol edilmelidir. Pantolon paçaları çorap içine sokularak çıplak deriye ulaşmaları engellenmelidir. Günümüzde kene yapışmasını etkili bir şekilde önleyecek bir kimyasal madde mevcut değildir. En etkili korunma yöntemi, riskli alanlardan döndükten sonra evde aynada vücutta kene olup olmadığını kontrol etmektir.” dedi.

KKKA’nın belirtileri, kene tutunmasından 1-3 gün sonra ortaya çıkarak halsizlik, yorgunluk, iştahsızlık, baş ağrısı, kas ve eklem ağrıları, ateş, üşüme ve titreme şeklinde kendini göstermektedir. Bazı vakalarda bulantı, kusma, ishal gibi semptomlar ile birlikte %15 oranında burun, ağız içi, mide-bağırsak sistemi veya organ içi kanamalar görülmektedir. Erkeklerin tarla çalışmalarından dolayı kenelerle daha fazla temas ettiğini belirten Elaldı, bunun hastalığın erkeklerde daha sık gözlemlenmesine yol açtığını vurguladı.


Warning: Undefined array key "ozellikler_videOzet" in /home/izmirme1/siyasimedya.net/wp-content/themes/theHaberV8/thewp/single_vizyondakiler.php on line 120

Havaların ısınmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı, Sivas, Yozgat, Tokat ve Çorum gibi illerde kendini göstermeye başladı. Bu yıl nisan ve mayıs aylarında Sivas’ta, kene ısırığı nedeniyle Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne 8 kişi başvurdu. Bu hastalardan birine KKKA tanısı konulurken, maalesef 1 kişi yaşamını yitirdi. Diğer 5 kişi tedavi edildikten sonra taburcu […]

DEVAMINI OKU
reklam