

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gece Müzeciliği vizyonuna yeni halkalar eklemeye devam ediyor. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bu uygulama, Manisa’daki Sardes Antik Kenti’nde de hayata geçiriliyor.
HAZİRANDA HAZIR
Kültür ve Turizm Bakanlığı ekiplerinin titizlikle yürüttüğü çalışmalarda sona gelindi. Altyapının haziran ayında tamamlanması ve Sardes Antik Kenti’nin aydınlatılarak ‘Gece Müzeciliği’ne eklenmesi hedefleniyor.
SARDES ANTİK KENTİ’NİN AYDINLATILAN BİR KISMI BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ
Sardes Antik Kenti’nin bir kısmı gün içerisinde aydınlatıldı. Sabah.com.tr, antik kentin aydınlatılmış halini görüntülemeyi başardı.
SARDES ANTİK KENTİ’NİN ÖNEMİ
Sardes Antik Kenti’nin kalıntıları, Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Sart beldesinde yer almaktadır. Lidya Devleti’nin başkenti olan bu bölge, 5000 yılı aşkın bir süredir birçok yerleşime ev sahipliği yapmış, Roma ve Bizans dönemlerinde de önemli bir yerleşim merkezi olmuştur.
Tarihsel olarak paranın ilk kez devlet güvencesinde basıldığı yer olarak bilinen Lidya döneminin Sardes kenti, tarım, hayvancılık, ticaret ve Paktolos (Sart) Çayı’nda yapılan altın madenciliği sayesinde zengin bir yerleşim olmuştur.
İncil’in Vahiy bölümünde, Hristiyanlığın batıya yayılmasında büyük rol oynayan Batı Anadolu’daki yedi kiliseden biri olan Sardes, dini açıdan da ayrı bir önem taşımaktadır.
Günümüze kadar korunmuş dünyanın en etkileyici İon düzeni tapınaklarından birine ev sahipliği yapan antik kent, aynı zamanda korunmuş Roma yapıları arasında büyük bir hamam-gymnasium kompleksi ve antik dünyanın en büyük havrasını barındırmaktadır.