

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da içerisinde olduğu 53 şüpheli hakkındaki yolsuzluk soruşturması devam ediyor. İfadeler arasında “suç örgütü yöneticisi olmak”, “suç örgütüne üye olmak”, “irtikap”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek” ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlamaları yer alıyor.
Soruşturma sürecinde, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından İstanbul, Ankara ve Tekirdağ’da düzenlenen operasyonda yakalanan 52 şüphelinin emniyetteki sorgulamaları devam etmekte.
Çakılcıoğlu, verdiği 27 sayfalık ifadede, aylık gelirinin 175 bin lira olduğunu belirtti ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istemediğini ifade etti. 2014-2019 yılları arasında Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğünü ve İBB’de 2019’da 11 ay boyunca Genel Sekreter Yardımcısı olarak çalıştığını belirtti. Şu anki görevini ise İBB’de organize sanayi bölgeleri ve esnaf odalarıyla ilgili sürdürdüğünü anlattı.
İBB tarafından gerçekleştirilen ihalelere katılıp katılmadığı konusunda Çakılcıoğlu, “İBB’ye ait gerçekleştirilen hiçbir ihaleye katılmadım.” yanıtını verdi.
260 MİLYON 755 BİN 555 LİRALIK KAMU ZARARI SORULDU
Çakılcıoğlu’na yöneltilen sorular arasında, şikayet dilekçesi, üçüncü bir şirkete para aktarılması ve izinsiz reklam alanlarının kullanılması konuları da yer aldı. Müşteki Sedat K., şikayetinde Beşiktaş’taki reklam alanının İBB tarafından izinsiz kullanıldığına, Zabıtalar tarafından reklam panolarının kaldırıldığına dair bilgiler verdi.
Çakılcıoğlu’na, reklam alanlarının değerlendirilmesi ve ihale süreciyle ilgili sorular yöneltildi. Kendisine yöneltilen suçlamalara karşı, “Görev sürem pandemiye denk geldi ve herhangi bir aksaklık yaşamadım.” diye yanıt verdi.
VANİKÖY’DEKİ “KAÇAK VİLLA” OLAYINDA RÜŞVET ALDIĞI İDDİALARINI REDDETTİ
İstanbul İmar İnşaat AŞ’nin eski Genel Müdürü Onur Soytürk’e yönelik yapılan sorgulamada, Vaniköy’deki kaçak villa olayı hakkında iddialara maruz kaldı. Soytürk, “İddialar kesinlikle asılsızdır.” ifadelerini kullandı.
Bununla birlikte, Kültür AŞ çalışanı Metin Bal da bazı suçlamalara maruz kaldı. Bal, üzerinde herhangi bir taşınmaz bulunmadığını ve böyle bir durumun doğru olmadığını savundu. Ayrıca, yolsuzluk iddialarıyla ilgili her türlü suçlamayı reddetti.
Bal, soruşturma sürecinde görevine dair ifadesinde, “Herhangi bir yolsuzluk faaliyetine dahil olmadım.” dedi. Soruşturmadaki bilgiler ve tanık beyanlarıyla ilgili bilgisi olmadığını belirten Bal, iddialara karşı çıkmaya devam etti.