Bakanlık bünyesinde bulunan Subay, Astsubay, Memur, Er ve Erbaş dahil toplam 96 bin 392 kişiye Afet Farkındalık Eğitimi verildi. Bakanlığa bağlı birim ve kurumlarda (Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri, AFGM, TGM) toplam 759 arama kurtarma ekibi ve 14 bin 369 personel oluşturuldu. Afet durumlarında 4 adet S-70/AS-532, 2 adet CH47, 1 adet SH-70 helikopteri, 19 x C-130 B/E uçağı, 10 x A400M uçağı, 28 x CN-235 uçağı ve 2 x ambulans uçağı sıhhi tahliye faaliyetlerine destek vermek amacıyla hazır tutulmaktadır. Ayrıca envanterde yer alan İHA’lar keşif ve görüntü alınması amacıyla, 30 gemi ise personel, malzeme nakli, tahliye ve sağlık desteği sağlamak için kullanılmak üzere planlandı. Afet bölgesinde güvenliğin sağlanması ve trafiğin düzenlenmesi için öncelikli olarak toplam 2 bin 326 personel görevlendirilecek.
KONAKLAMA İHTİYAÇLARI
Mehmetçik Afet Destek Üssü Projesi kapsamında 18 adet 500 kişilik olmak üzere toplam 9 bin kişilik çadırkent planlandı. Gerektiğinde Bakanlığa ait özel ve yerel eğitim merkezleri, orduevleri ve askerî gazinolar afetzedelerin konaklaması için kullanılabilecektir. Ayrıca, talep üzerine çadırkentlerin kurulumuna/kaldırılmasına yönelik iş gücü desteği sağlanmasına ilişkin planlama yapılmıştır.
SAĞLIK DESTEĞİ
TCG ANADOLU’da 30 yataklı ve 2 ameliyathane, TCG SANCAKTAR’da 8 yataklı ve 1 ameliyathane, TCG ALEMDAR’da 8 yataklı ve 1 ameliyathane, TCG DERYA’da ise 8 yataklı ve 1 ameliyathane mevcuttur. Bakanlık envanterinde 4 adet seyyar sahra hastanesi, TMH bölgelerinde kullanılan 10 adet Rol-1 modüler sağlık teşkili bulunmaktadır. Ayrıca, afet bölgesinde gıda kontrol ve hijyen denetim faaliyetleri için 4 adet mobil gıda/su kontrol laboratuvar araçları planlanmıştır.
BESLENME VE SEYYAR ÜNİTE KAPASİTESİ
80 seyyar sahra mutfağı, 9 seyyar fırın ve 10 bin kişilik yemek pişirme konteyneri ile birlikte günlük 51 bin 100 ekmek üretim kapasitesine sahip seyyar çamaşır, banyo ve tuvalet üniteleri ile destek sağlanacaktır. Ayrıca, afet bölgesinde sabit mutfak ve diğer tesislerle birlikte kumanya, iaşe ve su desteği sağlanma amacıyla planlama yapılmıştır.
HABERLEŞME
Envanterde bulunan telsiz sistemleri, santralleri, uydu telefonları, seyyar roleler, seyyar TUYT ve TAFICS sistemleri, X-Band uydu muharebe sistemleri ve diğer sistemlerle kesintisiz iletişim sağlanması amaçlanmıştır.
HASAR TESPİT
Hasar tespit çalışmalarına destek olmak amacıyla mühendis, mimar, teknisyen ve teknikerlerden oluşan toplam 242 personel görevlendirilmiştir.
YANGIN
Afet sırasında oluşabilecek yangınlara müdahale amacıyla 44 itfaiye aracı, 234 personel ve çeşitli sayıda su tankeri, arazöz ve çok maksatlı yangın söndürme araçları planlanmıştır. Ayrıca envanterde bulunan hava araçları ile yangınlara müdahale desteği sağlanacaktır.
YAVRU VATANLA ORTAK TATBİKAT
Her yıl sırasıyla KKTC ve Türkiye’de gerçekleştirilen Türkiye-KKTC 2025 DAK Tatbikatı, bu yıl Türkiye’de yapılmaktadır. KKTC’den katılan 17 personel (10 askeri, 7 KKTC sivil savunma personeli) ile İnsani Yardım Tugay Komutanlığının 80 personelden oluşan DAK Bölüğü tarafından gerçekleştirilmektedir. Tatbikatın amacı, personelin doğal afet müdahale eğitimini geliştirmek ve DAK Bölüğü ile KKTC personelinin müşterek harekat kabiliyetini artırmaktır. 04 Mayıs 2025 tarihinde Türkiye’ye gelen 17 KKTC personeli DAK bölüğü ile eğitimlere başlamış ve tatbikat sonucunda elde edilen başarılar gözlemlenmiştir.
Warning: Undefined array key "ozellikler_videOzet" in /home/izmirme1/siyasimedya.net/wp-content/themes/theHaberV8/thewp/single_vizyondakiler.php on line 120
Bakanlık bünyesinde bulunan Subay, Astsubay, Memur, Er ve Erbaş dahil toplam 96 bin 392 kişiye Afet Farkındalık Eğitimi verildi. Bakanlığa bağlı birim ve kurumlarda (Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri, AFGM, TGM) toplam 759 arama kurtarma ekibi ve 14 bin 369 personel oluşturuldu. Afet durumlarında 4 adet S-70/AS-532, 2 adet CH47, 1 adet SH-70 helikopteri, 19 x […]
