reklam
reklam
DOLAR40,0497% 0.03
EURO46,9565% -0.08
STERLIN54,5422% 0.19
FRANG50,3335% 0.02
ALTIN4.242,71% -0,18
BITCOIN109.659,680.703
reklam

Diyarbakır'da film gibi olay! Ailesi de bilmiyordu: Kan grubundan şüphelenince 18 yıllık sır ortaya çıktı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Diyarbakır'da film gibi olay! Ailesi de bilmiyordu: Kan grubundan şüphelenince 18 yıllık sır ortaya çıktı
reklam

M.A. ile Z.A. çiftinin üçüncü çocukları, 23 Mayıs 2007 tarihinde Diyarbakır'daki bir hastanede dünyaya geldi.

Çiftin, 7 aylıkken 1 kilo 300 gram ağırlığında prematüre olarak doğan Y.A. adlı bebekleri, A Rh pozitif kan grubuna sahipti ve sağlıklı bir gelişim göstermesi için bir süre kuvözde tedavi gördü. Tedavisinin tamamlanmasının ardından bebek aileye teslim edildi.

Geçen yıl 17 yaşına basan Y.A., kardeşleriyle kan grupları hakkında konuşurken ilginç bir durumla karşılaştılar.

Y.A'nın A Rh pozitif olduğunu belirtmesi üzerine, 0 Rh pozitif kan grubuna sahip annesi ve 0 Rh negatif babası ile arasında bir kan grubu uyumsuzluğu olduğu anlaşıldı.

Bu durum üzerine aile, özel bir firmada DNA testi yaptırmaya karar verdi.

DNA TESTİNE GÖRE BİYOLOJİK ANNE BABASI DEĞİL

DNA testinin sonucunda, “Annelik ve babalık olasılığı yüzde 0” olarak belirtildi ve “İddia edilen anne ve baba, test edilen çocuğun biyolojik anne ve babası olarak kabul edilmemektedir.” ifadesine yer verildi.

Aile, çocuklarının hastanede karıştığı düşüncesiyle ihmali olanlar hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Başlatılan soruşturma çerçevesinde, Diyarbakır Adli Tıp Kurumundan çocuğun biyolojik ailesinin tespitine yönelik bir rapor hazırlanması talep edildi.

Alınan numunelerin incelemesi sonucunda hazırlanan raporda, “Biyolojik anne ve babalık reddedildi” ifadesi yer aldı.

Soruşturmada, doğum gününde çiftin bebeklerinin kan grubunun 0 Rh pozitif olduğu, 6 gün sonra ise kayıtlarda A Rh pozitif olarak belirtildiği tespit edildi.

“18 YILDIR DEVAM EDEN BU KARMAŞANIN BİTMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

Ailenin avukatı Şahin Koyun, AA muhabirine M.A. ve Z.A. çiftinin yaşadıkları durumu kendisine detaylı şekilde anlattığını belirtti.

Ailenin talebi üzerine suç duyurusunda bulunulduğunu ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını ifade eden Koyun, şunları kaydetti:

“Adli Tıp Kurumu DNA testi istedi. Hazırlanan raporda, çocuğun anne ve babaya ait olmadığı tespit edildi. Çocuk, yaklaşık iki ay boyunca kuvözde kalmış ve bu süreçte aileye gösterilmemiş. Dosyaya yansıyan belgelere göre, çocuk ilk doğduğunda alınan kan tahlilinde 0 Rh pozitif olarak kaydedilmiştir. 6 gün sonra yapılan tahlilde ise A Rh pozitif olduğu tespit edildi. Araştırmalarımıza göre bilimsel olarak, anne ve babanın kan grubu 0 ise çocuklarının başka bir kan grubuyla doğma ihtimali yoktur.”

Ailenin bu durumdan psikolojik olarak etkilendiğine dikkat çeken Koyun, “Başsavcılık bu konuda işlem başlattı ve Sağlık Bakanlığı gerekli incelemeleri yürütüyor. 18 yıldır devam eden bu karmaşanın bir an önce sonlanmasını talep ediyoruz.” dedi.

reklam

YORUM YAP